Taşpınar Festivalle Coştu

Tarih 26 Ağustos 2012, 11:13 Editör Taşpınar Belediyesi

Taşpınar Belediyesi ve Kültür Turizm bakanlığı katkılarıyla Başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte ilki 2010 yılında Taşpınar Belediyesi Kültür Turizm ve Halı festivali Şenliklerinin bu yıl 3. sü Beldemizde yoğun katılımla gerçekleşti.

Bu yıl 3. organize edilen Kültür Turizm ve Halı festivali programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatay Milletvekili Nihat Matkap, Aksaray CHP İl Başkanı Avukat Doğan Koşar, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, CHP Kadın Kolları Başkanı İnayet Katı, Ihlara Belde Başkanı Dursun Kaya, Eşmekaya Belde Başkanı Gazi Eşmekaya, Belediyeler Birliği Müdürü Selim Çoruk, Saratlı Belde Başkanı Nedim Oğuz ve çok sayıda davetliler katıldılar.

Günün konuşmasını yapan Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel “ Kasabamızda bu yıl 3. sünü düzenlediğimiz şenliğimizin amacı yetersiz istihdam imkanına bağlı yaşayan göçlerin azalmasına ve kültür turizminin gelişmesine katkı sağlamak, Taşpınar’da kadınların ve gençlerin ekonomik hayata katılmalarını sağlamak, kasabamızda canlanan ekonomik ve sosyal gelişime bağlı olarak çevrenin korunmasına ilişkin uygulamaları güçlendirmek ve geçmişteki parlak günlerine halımızın tekrar kavuşabilmesi için sosyal ve kültürel faaliyetlerimize hız vermemiz için bu festivali gerçekleştirdik” dedi.

Programa davetli olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatay Milletvekili Nihat Matkap konuşmasında “Ben Sayın Belediye Başkanı Cihan YÜKSEL’in daveti üzerine bu güzelim Taşpınar kasabasına geldim. Şu gerçek ki insanlarımızın burada fazla sıkıntısı yok. Sayın belde başkanı birçok zor işin altına elini koymuş yaklaşık 200 ün üzerinde gencimize iş imkanı sağlayarak işsizliği biraz olsun hafifletmiş. Taşpınar halkının yüzyıllardır el emeği göz nuru halılarını tanıtmak için gece gündüz demeden çalışan bu belde başkanımıza sizler huzurunda teşekkür ediyorum. Böyle çalışkan bir belediye başkanına ne söylenebilir ki. Okullarımız, yollarımız ve kasabanın 4 bir tarafı parke taşlarla döşenerek kasaba şehir haline getirilmiş.

Bu yıl 3. organize edilen Kültür Turizm ve Halı festivali programına emeği geçenlere Başkanımız  Cihan YÜKSEL tarafından plaketle ödüllendirildi. Ödüle layık görülen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatay Milletvekili Nihat Matkap, CHP İl Başkanı Doğan Koşar, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Başkanımız tarafından plaketle ödüllendirildi.

Konuşmaların ardından sahne alan sunucu Zeynep Köşker gecenin ilk programını geçtiğimiz yıl Yetenek Sizsiniz programından tanıdığımız Kaşık Gurubu sahne aldı.

Kaşık gurubunun güzel gösterilerine eşlik eden kasaba halkı gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan usta sanatçı Ekrem Çelebi ile adeta yer yerinden oynadı. Taşpınar kasabasının gençlerinin doyasıya oynadığı gecede usta sanatçıya Başkanımız tarafından plaket ve halı takdim edildi.

Gecenin son sahnesini ise yaklaşık 45 gün önce Saratlı beldesi tarafından düzenlenen festivale konuk olan Arzu Şahin sahne aldı. Gece geç saatlere kadar doyasıya eğlenen Taşpınar halkı Arzu Şahin’den gelecek yıl düzenlenecek olan festivale de gelmesi istendi. Gece sonunda Belediye Başkanımız Cihan Yüksel tarafından Arzu Şahin’e plaket ve halı takdim edildi.

Festival Haberleri

7.Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali

7.Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali Belediye Başkanlığımız tarafından bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali Şenlikl...

Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali

Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali bu yıl düzenlenmeyecektir. Halkımıza Duyurulur.

İSMAİL KILIÇ
Ölüm Tarihi :15.11.2018